Споразум о регистрацији

А. ОПШТА ПРАВИЛА УЧЕСТВОВАЊА У ДИСКУСИЈАМА:


А1. Српски језик је основа форума Кориде.


А2. Користите ћирилицу, латиницу или „ошишану“ латиницу приликом писања порука. Други начини обележавања карактеристичних слова српског језика нису дозвољени.


А3. Пре него што отворите нову тему, претражите форум како бисте проверили да ли се већ дискутовало о вашем питању. Нема потребе поново покретати исту дискусију.


А4. Поштујте тематску расподелу. Не скрећите разговор. Ако желите да продискутујете о нечему што није предмет разговора у ком учествујете, отворите слободно нову тему.


А5. Трудите се да у наслову теме напишете оно о чему желите да разговарате. Наслови типа: „Упомоћ“, „Помоћ потребна“, „Имам једно питање“ и сл. само могу да одмогну и вама и другима. Добрим одабиром наслова брже ће се наћи неко ко зна одговор на питање, а ако се касније појави неко други с истом или сличном недоумицом, лакше ће пронаћи одговор претрагом форума.


А6. Трудите се да поруке које пишете имају што мање типографских и граматичких грешака, и ред је да поруке буду пријатне како за душу, тако и за око.


А7. Поштујте ауторска права. Када наводите (цитирате) текст у својој поруци наведите и извор.

Б. ОПШТА ПРАВИЛА ПОНАШАЊА:


Б1. Уважавајте саговорнике.


Б2. Дискутујте аргументима. Трудите се да оно што тврдите поткрепите неким извором, било линком било библиографским податком.


Б3. Не инсистирајте на одговорима. Ако неко има одговор на ваше питање, одговориће. Упорно инсистирање може само да произведе супротан ефекат.


Б4. Уколико приметите неку поруку која не поштује правила Форума, обратите се уреднику.


Б5. Уколико имате замерку на неки поступак уредника, обратите се администраторима форума.

Ц. НЕДОЗВОЉЕНО НА ФОРУМУ:

Ц1. Непристојности и вређања личне природе и по политичкој, националној, расној или религијској основи, као и увредљиви аватари или потписи, нису дозвољени.


Ц2. Рекламирање и промоција веб-страница с нелегалним садржајем нису дозвољени.


Ц3. Објављивање туђих личних података без дозволе је забрањено.


Ц4. Ћаскање (енгл. chat) у неограниченим количинама није пожељно.


Ц5. Поруке које немају везе с главном темом (енгл. off-topic) нису пожељне. Такве поруке, уколико се развије занимљива расправа, биће издвојене у посебну тему. Међутим, без обзира на то, трудите се да не скрећете ток разговора; боље покрените нову дискусију, као што је већ назначено у тачки А4.


Ц6. Забрањено је качити слике са нашег форума на друге форуме, сајтове и сл. Ко то уради биће банован!

Ц7.Забрањено је у име групе писати на осталим навијачким форумима, а став групе је да се ограђује од таквих индивидуа, и да све што се пише овде на нашем форуму је став групе. Ко прекрши ово правило биће санкционисан!
Д. НАЧИНИ И МЕТОДИ РЕШАВАЊА ПРОБЛЕМА


Д1. Модератори и администратори су задужени за решавање проблема на форумима, свако у свом домену. Они обезбеђују поштовање правила понашања коришћењем расположивих метода. Корисницима није дозвољено да сами решавају кршење правила, већ у случају проблема треба да се обрате администраторима.


Д2. Поруке и теме у којима се крше правила администратор може да измени уклањањем неприхватљвог садржаја или брисањем у целости.


Д3. Свако ко прекрши правила на форуму биће опоменут, приватном поруком или јавно, зависно од процене администратора који опомиње. Након што је најмање три пута опоменут, кориснику може бити забрањен приступ форуму, привремено или стално. Уколико је прекршај драстичан, или је кориснику раније већ забрањиван приступ, забрана приступа се може спровести и без опомене. Администратори ће се увек устезати од забране приступа докле год је то прихватљиво.


Д4. Корисник коме је забрањен приступ може се на форум пријавити под новим именом и према њему неће бити спровођене санкције уколико не крши правила форума. Уколико поново прекрши правилник, третираће се као да наставља раније неприхватљиво понашање.


И последње и најважније правило: Дружите се, помажите се, и изнад свега, лепо се проведите! sal: